Usluge

Specijalistički pregledi

Preko svog ambulantnog, odnosno specijalističko-konsultativnog odseka, bolnica pruža usluge konsultativnih pregleda stručnjaka svih specijalnosti (interniste, kardiologa, gastroenterologa, pulmologa, alergologa, onkologa, hematologa, nefrologa, reumatologa, dijetologa), ultrazvučnu dijagnostiku srca, abdomena, krvnih sudova, štitaste žlezde, mekih tkiva, RTG dijagnostiku (kosti, pluća, abdomena), endoskopsku dijagnostiku (gastroskopija, kolonoskopija) a, po potrebi, dijagnostičke i terapijske procedure i iz drugih oblasti (psihijatar, psiholog, neurolog, fizijatar…). U okviru ambulantnog odseka bolnice radi i više savetovališta ( Savetovalište za odvikavanje od pušenja sa primenom vrlo uspešne hipnoterapije, Savetovalište za zdravu ishranu, Savetovalište za porodice pacijenata na palijativnoj nezi…).

Pored stalno zaposlenog tima lekara, na čelu sa sa prof. dr Zorom Naumović, u bolnici ZORAMEDIC kao lekari konsultanti rade renomirani specijalisti iz različitih oblasti medicine, sa značajnim kliničkim iskustvom stečenim u toku rada u prestižnim zdravstvenim ustanovama, kao što su Institut za kardiovaskluarne bolesti Dedinje, Klinički centar Srbije, Vojnomedicinska akademija (VMA) I Kliničko bolnički centri u Beogradu.

Preporuka je da se pre pregleda lekara subspecijaliste obavi sveobuhvatni internistički pregled, kako bi se ustanovio problem i eventualna potreba za dodatnim pregledima i ispitivanjima određenih subspecijalista:

  • endokrinologa – dijagnostika i lečenje šećerne bolesti, poremećaja ishrane i metabolizma, masnoća, bolesti štitaste žlezde, nadbubrega, hipofize i drugih endokrinoloških bolesti.
  • gastroenterologa – dijagnostika i lečenje stomačnih bolesti (jednjak, želudac, jetra, pankreas, tanko i debelo crevo…)
  • nefrologa – lečenje upale bubrega i mokraćnih kanala, bubrežne slabosti, nefrotskog sindroma, pacijenata sa transplantiranim bubrezima i drugih bubrežnih oboljenja.
  • pulmologa – dijagnostika i lečenje bolesti pluća: zapaljenja, astma, hronični opstruktivni bronhitis, emfizem…
  • alergologa – dijagnostika i lečenje alergijskih stanja i oboljenja, uz alergološka ispitivanja na inhalacione alergene, alergene iz hrane ili kontaktne, bilo putem kožnih testova ili krvi
  • reumatologa – dijagnostika i lečenje bolesti zglobova, sistemskog eritemskog lupusa, reumatoidnog artritisa i drugih sistemskih bolesti, nejasna febrilna stanja…
  • hematologa – dijagnostika i lečenje bolesti krvi
  • onkologa – praćenje bolesnika obolelih od malignih oboljenja
  • nutricionista – Ukoliko se ukaže potreba, tu je i savetovalište za ishranu, gde možete dobiti korisne informacije, posebno ako imate probleme sa težinom, povećanom koncentracijom holesterola i triglicerida, visokim krvnim pritiskom, dijabetesom, gihtom, lošim varenjem, slabom cirkulacijom ili samo želite zdravo da se hranite.

Po potrebi se mogu, preko konsultantskih saradnićkih ustanova, organizovati i pregledi drugih specijalnosti, kao i složenija dopunska dijagnostika. Takođe je moguće uraditi svu danas poznatu laboratorijsku dijagnostiku.

Bolničko lečenje

Opšti internistički odsek namenjen je za dijagnostiku i lečenje pacijenata sa različitim internističkim oboljenjima....

01

Bolnički dan - ZoraMEdic

Sobe su opremljene po najvišim standardima, sa udobnim krevetima, gde možete birati između...

02

Palijativna nega

Bolničko palijativno zbrinjavanje podrazumeva 24 časovni nadzor lekara i ostalog medicinskog osoblja...

03

Dnevna bolnica

Dnevna bolnica je deo Ambulantno-polikliničkog odseka naše bolnice i namenjena je zbrinjavanju...

04

Specijalistički pregledi

U ambulatnom delu Bolnice moguce je uraditi preglede lekara svih specijalnosti...

05

Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučna dijagnostika spada u metode pregleda koji na potpuno neinvazivan način...

06

ZORAMEDIC CENOVNIK usluga

Cene pojedinačnih pregleda i cene paketa usluga možete pregledati na stranici Cenovnik....